„Неки то воле вруће” стоти пут на сцени Позоришта на Теразијама

Танјуг
„Неки то воле вруће” стоти пут на сцени Позоришта на Теразијама

Београд - Популарни мјузикл Позоришта на Теразијама “Неки то воле вруће” биће сутра изведен стоти пут на сцени тог београдског позоришта, преноси Танјуг.

Ова представа је најдуговјечнија на репертоару Позоришта на Теразијама.

Оригиналну верзију режирала је Соја Јовановић, а 2007. године обновили су је глумци Светислав Гонцић и Раде Марјановић.

Њих двојица већ 20 година играју исте ликове - Џоа и Џерија, док је Пуслица у почетку била Ивана Михић, а сада је у алтернацији играју Бојана Стефановић и Ивана Јовановић.

Критика је прије двије деценије записала да је Соја Јовановић имала смјелости и велемајсторског умијећа да, послије филмског хита и Бродвеја, успјешно реализује овај мјузикл на домаћој сцени.

Публика је одмах завољела ову урнебесну причу о двојици музичара који се, зарад посла, а и бјежећи од гангстера из Чикага, преоблаче у жене и крећу на бањску турнеју са женским оркестром, о плавуши из бајке која сања милионера, о стварном милионеру који се заљубљује у мушкарца...

Поставка Соје Јовановић с почетка деведесетих била је посљедња премијера на Теразијама прије него што је почела реконструкција тог театра, а ансамбл отишао у, како се испоставило, четрнаестогодишње “изгнанство” у Дом културе “Вук Караџић”.

Обнова тог мјузикла на реновираној матичној сцени означила је метафорички лук који спаја прошлост, садашњост и будућност овог театра, истучу у Позоришту на Теразијама.

Духовити мјузикл Питера Стоуна (либрето), Боба Мерила (сонгови) и Џула Стајна (музика) настао је 1972. на Бродвеју на основу филма “Неки то воле вруће” Билија Вајлдера са Џеком Лемоном, Тонијем Кертисом и Мерлин Монро у главним улогама.

Текст је на српски превео Драгослав Андрић, сонгове препјевао Љубиша Бачић, музичке аранжмане урадио Предраг Васић. Кореографију Миљенка Штамбука обновила је Снежана Весковић. Сценограф и костимограф је Миодраг Табачки.

У представи учествују и Зинаида Дедакин, Веселин Стијовић, Божидар Стошић, Мирољуб Турајлија, Милан Антонић, као и Хор, Балет и Оркестар Позоришта на Теразијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана