Народно позориште РС почело рад на представи "Сумњиво лице"

М. М.
Foto: Народно позориште РС

БАЊАЛУКА – Прва читаћа проба за нову представу Народног позоришта Републике Српске за представу "Сумњиво лице", рађену по тексту Бранислава Нушића, у режији Ивана Плазибата одржана је данас у великом салону Банског двора чиме је званично почео рад на овом комаду.

Премијерно извођење планирано је за 20. април, а у глумачкој подјели су Александар Стојковић, Наташа Иванчевић, Наташа Перић, Жељко Еркић, Бојан Колопић, Борис Шавија, Огњен Копуз, Владимир Ђорђевић, Бошко Ђурђевић, Зоран Станишић и Александар Руњић.

Режисер Иван Плазибат рекао је да је режија Нушићевог комада за њега посебан изазов, јер су Нушићева дјела за њега нови свијет с којим се није упознао током редовног школовања.

" Та врста логике и моралног релативизма код Нушића, односно начин на који направи логички салто мортале, начин на који објашњава ту обрнуту логику и моралну акробатику својих лица ми је фасцинантан. Мислим да на овим просторима нисмо имали бољег писца " навео је он.

Драматуршки текст обрадила  је Ивана Ловрић, продуцент је Никола Ђаковић, сценографкиња Драгана Пурковић Мацан, костимографкиња Ивана Ристић, а за музику је задужен Петар Билбија.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана