Народно позориште Републике Српске: Ревија монодраме отвара сезону

Г.С.
Народно позориште Републике Српске: Ревија монодраме отвара сезону

БАЊАЛУКА - Ревијом монодрама, која ће бити одржана од 2. до 6. септембра на сцени “Петар Кочић” од 20.30 часова, Народно позориште Републике Српске започиње нову сезону.

Како су саопштили из НПРС све представе ће извести млади глумци из класе Јелене Трепетове Костић која је и редитељ четири монодраме.

- Прва монодрама је “О њој, која се враћа”, ауторке Софије Ристић, која ће представити умјетнички живот и дјело Олге Илић, српске глумице с почетка 20. вијека. Олга Илић је стекла епитет “српске Саре Бернар”, међутим није успјела да остави већи историјски траг у позоришној умјетности - рекли су из НПРС.

Истакли су да је у недјељу, 3. септембра, на репертоару је представа “Бесмртни дечак”, аутора Данила Миленковића, која говори о животу чувеног југословенског пјесника Мирослава Мике Антића. Публика ће моћи да види различите етапе из Микиног живота, од дјетињства, љубавног и кафанског живота до борбе са болешћу.

- Понедјељак, 4. септембар, резервисан је за “Другу страну истине”, монодраму Дане Полетан, која прича о животу чувене Мерилин Монро, пут до звијезда преко трња, од несрећног дјетињства до психичког слома. У уторак, 5. септембра, на сцени “Петар Кочић” имаћемо прилику да гледамо монодраму о Чарлију Чаплину, “Мој рат”, аутора Радета Костића. Представа се бави богатим и занимљивим животом Чарлија Чаплина и вриједностима које никад не пролазе, као и вјечитом борбом између добра и зла - објаснили су из НПРС.

Планирано је да 6. септембра буде одиграна пета представа, аутора Николе Милаковића, невербална монодрама “Марсо”, чију режију као и сценски покрет потписује Рената Агостини. Инспирисана је секвенцама из живота чувеног пантомимичара Марсела Марсоа.

Карте су у продаји на билетарници Народног позоришта РС од осам до 20 часова радним данима, а викендом од 17 часова до почетка представе.

Актери монодрама су обезбиједили посебну погодност за студенте Универзитета у Бањалуци. Наиме, уз предочење индекса на билетарници Народног позоришта РС студенти могу купити улазнице по цијени од 4 КМ. И. Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана