Најбоље представе региона од 21. до 27. јула на Фестивалу фестивала у Требињу

Срна
Foto: Радио Требиње

ТРЕБИНЈЕ - Традиционални Фестивал фестивала у Требињу окупиће од 21. до 27. јула најбоље представе региона, а једно вече биће посвећено преминулом редитељу Горану Булајићу.

Овај фестивал биће одржан у оквиру манифестације “Требињско културно љето”.

Начелник Градског ођељења за културу Слађана Скочајић изјавила је Срни да је “Требињско културно љето” почело манифестацијом “Дучићев дан” у априлу, а завршиће се “Дучићевим вечерима поезије” у октобру.

“Кад је ријеч о Фестивалу фестивала, новина је што ће дио пратећег програма, односно промоција књиге о Иви Андрићу бити приређена у Музеју Херцеговине 23. јула”, рекла је Скочајићева.

Према њеним ријечима, Фестивал медитеранског и европског филма почеће 28. јула, а отварање ће бити уприличено у Туристичком комплексу “Град сунца”.

“Фестивал класичне музике жМјусик енд мор самр фест” почеће 3. августа и трајаће до 14. Биће приређено шест великих концерата”, рекла је Скочајићева, те напоменула да ће бити приређени културни садржаји и за Преображенске свечаности, односно крсну славу града.

Она је навела да ће 23. августа почети џез фестивал, који се одржава трећи пут у овом граду, а трајаће до 27. августа.

Скочајићева је напоменула да ће првог дана Фестивала у амфитеатру на Црквини Зоран Предин пјевати стихове Арсена Дедића, а међу извођачима је и “Сарајево џез герила”.

Она је рекла да ће 28. септембра први пут бити приређен концерт са оргуљама у Католичкој катедрали у Требињу.

Скочајичева је оцијенила да Требиње са богатством културно-историјских споменика, добрим квалитетом рада културних установа с правом носи епитет града културе, што показује и манифестација “Требињско културно љето” која је спој традиције и квалитета.

“Култура нису само манифестације, то је општи утисак који се добија када се посјети један град. Сматрам да Требиње у потпуности заслужује епитет града културе и спорта, али и лијепог, уређеног града и добрих људи и домаћина”, рекла је Скочајићева.

Скочајићева је рекла да у овој манифестацији, осим града и јавних градских установа, учествује цијело Требиње, односно имају подршку публике.

“Публика даје фину ноту цијелој манифестацији зато што зна да препозна и награди квалитет, а ми се трудимо да одржимо тај ниво културе на који је Требиње навикло”, навела је Скочајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана