Награда у џепу значи више обавеза

Aлександра Маџар
Награда у џепу значи више обавеза

Београд - Награда “Раша Плаовић” је највеће признање које сам добио у каријери. Она заиста обавезује и има специфичну тежину да се с њом у yепу чини да имате мало више обавеза.

Рекао је ово за “Глас Српске” глумац Игор Ђорђевић, добитник награде коју Народно позориште Београд додјељује за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама у једној сезони.

Ђорђевићу је признање припало за улогу Ставрогина у представи “Зли дуси” великана писане ријечи Фјодора Михајловича Достојевског, у режији Тање Мандић-Ригонат.

- Спремио сам импозантан говор који сам мислио да говорим на додели, али онда сам одлучио да то не изговорим, јер сам схватио да је говор био пун општих места и да се значај награде подразумева сам по себи - каже Ђорђевић.

Истиче да је мислио да нема никаквих шанси да добије “Рашу Плаовића” када је видио колико је конкуренција јака, али награда је ипак доспјела у његове руке.

Позоришна публика има прилику да Игора Ђорђевића гледа на сцени “Звездара театра” у представи “Чигра” редитеља Божидара Ђуровића. Премијера ове представе била је 6. децембра.

Ђорђевић у “Чигри” игра раме уз раме за једним од највећих српских глумаца Миланом Ланетом Гутовићем.

- Рад на комаду “Чигра” је богато искуство. Сматрам да је Лане Гутовић “институција” и довољно је да се попне на сцену да позориште почне - нагласио је Ђорђевић.

Додаје да се трудио да учи глумачки занат од Гутовића, али и да се игра са њим.

- То и јесте позориште - игра. Мислим да смо у једној опуштеној креативној атмосфери направили сјајан посао и сигуран сам да ће представа “Чигра” имати дуг и успешан позоришни живот - истиче Ђорђевић.

Послије веома успјешне године, бројних представа и гостовања, глумац ће празничне дане искористити за одмор.

- Напорно сам радио ове године. Пре свега желим мало да се одморим - казао је Ђорђевић.

Када је ријеч о будућим представама, каже да му се нуде два пројекта у “Славија театру”.

- Иако су ми понудили да играм у два пројекта, не бих нешто унапред да најављујем, прво морам да прочитам текстове - рекао је Ђорђевић.

“Зоранов брк”

Талентовани глумац у својој каријери добио је низ признања за професионална достигнућа. Публика је имала прилику да га гледа у серијама “Цват липе на Балкану” и “Жене са Дедиња”, а добитник је “Зорановог брка” за маестрално тумачење Кањоша Мацедоновића у истоименој представи. Добитник је и награде “Петар Банићевић”, која је установљена 2011. године у београдском Народном позоришту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана