Музичка прича отвара Дане комедије у Бијељини

Александра Маџар
Музичка прича отвара Дане комедије у Бијељини

Бијељина - Представа "Звездарске звездице" Установе за културу "Вук Караџић" из Београда отвориће 26. марта фестивал "Дани комедије" у Бијељини.

Најавила је ово уредник програма у Центру за културу Семберије Неда Петић, додајући да је селектор фестивала, који ће трајати до 30. марта, глумац Гаврило Јовановић.

Текст, режију, сценографију и костимографију музичке представе која ће подићи завјесу фестивала потписује популарна глумица Горица Поповић, која ће и заиграти на сцени.

У "Звездарским звездицама" акцент је на музици, док је текст неопходна нит која доноси магију на сцену. Публика ће имати прилику да ужива у старим и новим шлагерима, а поједине нумере Поповићева је написала баш за ову прилику. Глумачке креације у комаду ће показати Дара Џокић, Тања Бошковић, Катарина Гојковић, Јелица Сретеновић, Софија Јуричин, Анита Манчић, Катарина Жутић, Горан Султановић и Радомир Николић.

Друге фестивалске вечери публици ће се представити ансамбл Народног позоришта Републике Српске са представом "Жиранти". Аутор текста за овај комад, који љубитељима позоришта обећава много смијеха, јесте Марио Ћулум, а у представи играју Ђорђе Марковић, Раденка Шева, Драгослав Медојевић, Мирзета Јакшић, Ковиљка Шипка и Бошко Ђурђевић.

Удружење драмских уметника Србије трећег дана фестивала извешће комад "Хипнотизер" у режији Саше Латиновића. У овом комаду играју Феђа Стојановић, Горица Поповић и Бојан Жировић.

Представа "Државни посао" у режији Петра Јовановића и у продукцији Позоришта младих из Новог Сада на програму је четврте фестивалске вечери. Глумачку екипу која је задужена за смијех публике чине Димитрије Бањац, Никола Шкорић, Дејан Ћирјаковић, Славица Вучетић, Марија Митровић, Ервин Хаџимуртезић и Дејан Шарковић.

Затварање

"Дане комедије" затвориће представа "Куме, изгоре ти" Театра "Убунту" из Бијељине, коју ће извести Иван Петровић и Ненад Благојевић. Цијена улазница износиће пет, десет и дванаест марака. Комплет улазница кошта 39 марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана