Mozzart подржао представу Небојше Шурлана у Бањој Луци

Mozzart
Mozzart подржао представу Небојше Шурлана у Бањој Луци

Монодрама глумца Небојше Шурлана “Андрић: Морам да проговорим” премијерно је одиграна на Великој сцени Народног позоришта Републике Српске. Овај ауторски комад настао је након дугогодишњег истраживања литературе, архива и интервјуа који говоре о свакодневном животу нобеловца Иве Андрића. Након неколико деценија, глумац из Београда поново је заиграо на даскама Народног позоришта Српске, а, осим публике, подршку му је пружила и компанија Mozzart.

Велика захвалност компанији Mozzart без чије помоћи ова моја премијера не би била овако успешна. Захвалан сам што су водећи људи компаније препознали да се ради о правом позоришном догађају који треба да подрже. Надам се да ћемо и на будућим представама остварити сарадњу. Заиста поштујем компанију која подржава уметнике”, поручује глумац Небојша Шурлан.

Претпремијеру ове монодраме Шурлан је одиграо у јулу у Дому културе Студентски град у Београду. Одлучио је, каже, да премијерно извођење буде у Бањој Луци јер је своје прво професионално ангажовање и улогу остварио на сцени Народног позоришта.

Био сам стипендиста бањалучког позоришта, играо пар представа и, ето, после толико деценија поново сам стао на даске НП РС. Морам да признам да је било и треме јер је много моје родбине било у публици, а ја сам направио подужу паузу од играња у позоришту. Међутим, реакцијом публике и аплаузом којим сам испраћен на крају представе јако сам задовољан”, додаје Шурлан.

Небојша Шурлан је завршио Академију сценских умјетности у Сарајеву у класи Емира Кустурице, члан је Удружења филмских умјетника Србије, а први професионални ангажман је имао у Народном позоришту Босанске Крајине (садашње НП РС) са главном улогом у представи “Богови су уморни”. Од тада су се улоге низале, а његова жеља да поново заигра у Бањој Луци била је све већа. Подршку у остварењу тог циља пружила му је компанија Mozzart, као доказани партнер културе, па Шурлан најављује да ће позоришна публика у граду на Врбасу имати прилику да га поново гледа на сценама бањалучких театара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана