„Млијеко“ отвара нову сезону Бањалучког студентског позоришта

Илијана Божић
„Млијеко“ отвара нову сезону Бањалучког студентског позоришта

БАЊАЛУКА- Нова сезона Бањалучког студентског позоришта „Млијечни пут“, 46. по реду, биће отворена представом „Млијеко“ сутра у 20.30 часова у Подрум сцени у Бањалуци.

Тиме ће бити прослављена и пета годишњица играња овог комада чији је аутор Василис Коциконурис, а режисер Слободан Перишић.

У овој години централни догађај је обиљежавање 45. рођендана Студентског позоришта, а тим поводом 18. фебруара биће одржана свечана академија у Банском двору, а рођенданско славље уз учешће глумаца аматера планирано је за 19. фебруар.

Публика ће имати прилику да у овој сезони гледа „Ревију комедија“, а  у оквиру овог програма на Подрум сцени наступиће представе Народног позоришта Републике Српске, Позоришта Приједор, Градског позоришта „Јазавац“ и позоришне трупе АКТ „Алија Сиротановић“ и то у периоду од 25. до 28. фебруара.

Предсједник Скупштине Бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић истакао је да ће у првој седмици овог мјесеца бити готов десестомјесечни, односно годишњи репертоар који ће симболично садржавати 45 догађаја на Подрум сцени.

-На овај начин понављамо организацију редовног репертоара којег смо имали у 2018. години. Тематски, ове године, бићемо далеко од типичних булеварских изведби, тако да је у складу с тим планирана само једна премијера и то представе „Анастасија“-рекао је Пејаковић.

Објаснио је да овај комад говори о усташком злочину који се догодио у бањалучком насељу Дракулић 1942. године, а да је премијера планирана у априлу.

-Студентско позориште је добило позив да са представом „Жилиште“ гостује у Сан Франциску. Планирамо то гостовање, наравно уколико то дозволи епидемиолошка ситуација, а и ако наши студенти добију визе, у шта не сумњамо-казао је Пејаковић.

Руководилац Одјељења за туризам, економску, информативну и промотивну дјелатност ТОБЛ-а, Сузана Шалић истакла је да ће Туристичка организација Бањалуке и ове године бити пријатељ Студентског позоришта.

-Препознали смо важност оваквих културних догађаја као битног сегмента туризма чији циљ је промоција Бањалуке са печатом културе. Ослушкујући потребе  и жеље гостију увидјели смо да је неопходно да се ангажујемо на промоције културе и самим тим смо покренули кампању коју смо назвали „Туризам у служби културе“-навела је Шалићева.

Цијена карата у 46. сезони Студентског позоришта износиће 10 КМ, а на њих ће попуст од 20 одсто да остваре сви они који на вријеме резервишу карте, тако да ће цијена улазнице практично бити 8 КМ. Појединачка студентска карта, без обзира да ли је резервисна или није, коштаће 2КМ, док ће бесплатан улаз имати средњошколци, студенти и пензионери који искључиво организовано долазе на представе Студентског позоришта.

Студио „Џеп“

У плану је и реактивирање програма студија „Џеп“, након једногодишње паузе, са уредницима програма Тањом Ступар Трифуновић и Небојшом Курузовићем.

- Ове године планирамо да сваки мјесец имамо најмање по један пјеснички или музички догађај. Почели смо са премијером кабареа „Небојша Курузовић & Електро Тесла“,  а настављамо са концертом „Комбајн џез квартета“ 17. фебруара и претпремијером нове књиге поезије Тање Ступар Трифуновић-најавио је Курузовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана