Млади дервентски глумци извели представу "Весело поврће"

Срна
Млади дервентски глумци извели представу "Весело поврће"

ПРЊАВОР - Најмлађи чланови Драмског студија Народне библиотеке "Бранко Радичевић" из Дервенте вечерас су наступили пред прњаворском публиком са представом "Весело поврће".

Представа је настала по тексту Радмиле Кнежевић, а говори о потреби здраве исхране за правилан развој дјеце.

Руководилац дервентског Драмског студија Синиша Тешановић рекао је Срни да су у времену када дјеца углавном одрастају једући брзу храну, грицкалице и слаткише и пијући енергетске напитке овом представом покушали да на шаљив начин указати на потребу да се дјеца уз здраву исхрану редовно играју и имају физичке активности.

Он је навео да је ово први пут да екипа коју чине основци узраста од шест до 12 година гостује у Прњавору.

Тешановић је подсјетио да је представа своју премијеру имала у јуну у Дервенти гдје је наишла на одличан пријем код публике.

Прво гостовање имали су на позоришном фестивалу "Добојска вртешка" на којем су добили три награде. За глумачки потенцијал награђене су Стефани Станић и Елена Кузмановић, а Тешановић је као редитељ представе добио награду за сценски покрет у представи.

Стефани Станић која у представи глуми краставац рекла је Срни да је било забавно припремати се и играти у представи, као и да јој награда коју је добила на фестивалу у Добоју даје додатни мотив и подстицај да вриједно ради на остварењу највеће жеље да се једног дана професионално бави глумом.

И друга млада награђивана глумица Елена Кузмановић, која се у представи појављује у улози карфиола, каже да воли да глуми у шаљивим и необичним представама, док Лаура Кукић, полазница Драмског студија од самог оснивања, наглашава да је кроз лик паприке који може да мијења расположења од слатке до љуте добила улогу какву је жељела и у којој може да покаже своје глумачке трансформације.

Представа "Весело поврће" изведена је у оквиру програма Седме позоришне ревије "Прњавор и пријатељи" чији је организатор Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Прњавор. Овај пројекат грантом за удружења из области културе подржала је општина Прњавор.

Драмски студио Народне библиотеке "Бранко Радичевић" Дервента тренутно има тридесетак чланова распоређених у три старосне групе - основци, средњошколци и одрасли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана