Мирела Предојевић: Глумцу најгоре када чека улоге

Снежана Тасић
Мирела Предојевић: Глумцу најгоре када чека улоге

Приједор - Свака улога је по нечему занимљива и битна. За глумца је најгоре када не игра и када чека на улоге.

Овако глумица Позоришта Приједор Мирела Предојевић објашњава како увијек изнова проналази инспирацију да изгради нови лик и одговори задатку који редитељ стави пред њу.

Приједорска публика имала је прилику да Предојевићеву гледа у представама "Мушица", "Дјелидба", "Ничији син", "Хелверова ноћ". Глумица је дипломирала на бањалучкој Академији умјетности, а прве професионалне кораке направила је у приједорском позоришту.

- Ми смо мало, али озбиљно позориште, међусобно се познајемо и док озбиљно радимо истовремено уживамо и добро се забављамо. Рад на свакој представи је другачији, чак и када су сви глумци исти. Сваки пут се креће испочетка и никада нисте у потпуности сигурни у крајњи резултат. Управо то је најљепше у свијету глуме - каже Предојевићева.

Присјетила се и првих улога које је направила као гимназијалка у родној Градишци на сцени аматерског позоришта "Анастасија" које је основао Жарко Миливојац.

- Баш у том градишком позоришту схватила сам да ће глума постати моја опсесија и животно опредјељење - казала је глумица.

Прича да је у Приједор дошла због супруга, али је убрзо постала и дио позоришног ансамбла. Ипак, не заборавља колеге у Градишци.

- Драго ми је што је Градишка добила нови театар који је основан залагањем нас неколико младих глумаца. Веома сам поносна што смо успјели да покренемо Град позориште - истиче Предојевићева.

Она је изградила препознатљив стил глуме са изванредним могућностима трансформација од жена из народа и руралних подручја до дама.

- Када радим оно што волим, не постоји нерјешив проблем. Волим да се помучим, да дам свој максимум док спремам улогу. То обично даје добар резултат - сматра глумица.

Сигурна је да ће бити још много улога за њу, али неке захтијевају још глумачког и животног искуства.

- Ако у новим улогама буде различит редитељски приступ, моја жеља је испуњена - казала је Предојевићева.

Учитељи

- Научила сам много и од редитеља и од колега. Кроз сваку улогу се сазријева и учи. Имам доста учитеља, неки од њих ни не знају да су ме нечему научили, али и то је занимљиво - каже Мирела Предојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана