„Милка и Неђо“ насмијали публику и поручили да брак чувају слога и поштовање

СРНА
„Милка и Неђо“ насмијали публику и поручили да брак чувају слога и поштовање

ФОЧА - Комедија "Милка и Неђо" насмијала је и забавила бројну публику у Фочи, која је имала прилику да на комичан начин сагледа свакодневицу брачног живота. Милка и Неђо, познати ликови телевизијске серије "Добро јутро, комшија", по којој је ова представа и настала, а тумаче их глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шево и глумац

Позоришта Приједор Жељко Касап, настављају да плове брачним водама.

Овај пут "срећа их је погледала", добили су на лутрији, те разматрају како на најбољи начин уложити новац, између осталог, у куповину диплома сину, снаји и унуку.

"Трудимо се да се не бавимо неком високом политиком и да нема пуно филозофије у нашим представама, него да прикажемо живот неког просјечног човјека са села. Милка и Неђо се могу наћи у сваком засеоку и овдје око Фоче, у било којем граду и селу. То су наши домаћи људи са неким комичним ситуацијама у које упадају", каже Касап.

Заплет радње је око добитка на бингу - шта све урадити са много новца, а на крају се, како каже Касап, "ресетују" и врате на нулу.

"Од те срећке баш и нешто нема среће, треба им нешто друго, треба им слога, љубав и поштовање. То је најважније и у браку и у животу", сматра Касап.

Комедија "Милка и Неђо" слика и исмијава друштвене аномалије и неуређеност система попут куповине диплома и радног мјеста, али и менталитет овдашњих људи који су томе склони.

"Када идемо код доктора научили смо да идемо са пуним кесама и ковертом у лијевом џепу, то су неке ствари које се код нас не могу избити. Не можемо ми да личимо на Запад, а можда је и боље да не личимо, ми имамо душу, нисмо толико одређени као они, да им је усађено шта треба, а шта не, ипак смо људи од крви и меса", додао је Касап.

Раденка Шево истакла је одушевљење великом посјетом и реакцијама публике, те похвалила салу Градског позоришта у Фочи.

"Публика је била дивна, дала нам је повратну информацију и инспирисала нас за одређене импровизације, те због тога Жељко и ја много волимо да играмо ову представу јер нам даје могућност да се поистовјетимо са средином у којој гостујемо и да коментаришемо све дневнополитичке друштвене ситуације", каже Шево.

Она је истакла да формула за брачни живот није у срећки и новцу, те да и ова представа осликава Његошеве ријечи да је "у добром лако добар бити, на муци се познају јунаци".

"Када наступе одређени проблем, тада треба збити редове, правити компромисе и указати највеће могуће поштовање. Дакле, уважавање и поштовање у кризним временима, а када су добра времена, онда не треба ништа друго", наводи Шево.

Комедија "Милка и Неђо" ауторска је представа Раденке Шево и Жељка Касапа у продукцији Студентског позоришта из Бањалуке.

У Фочи је гостовала синоћ у организацији Музеја Старе Херцеговине. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана