Милени Дравић статуета Јоаким Вујић

РТС
Милени Дравић статуета Јоаким Вујић

Београд - Београдска глумица Милена Дравић добитница је статуете “Јоаким Вујић” коју додјељује Књажевско српски театар (КСТ) за изузетан допринос развоју позоришне умјетности Србије, преноси РТС.

Милена Дравић је статуету заслужила за глумачко трајање у позоришту, на филму и телевизији, особен дар, љепоту и харизму - наводи се у образложењу жирија.

Жири је навео да је свестраност њеног глумачког умијећа препозната и високо цијењена у различитим жанровима, од најфинијег психолошког нијансирања лика у драми, бравурозне минијатуре и импровизације у комедији, до потресне упечатљивости крупног плана на филмском платну и телевизијском екрану.

Жири су чинили редитељ и умјетнички директор крагујевачког позоришта Небојша Брадић, глумац Властимир Ђуза Стоиљковић, прошлогодишњи лауреат Сатуете “Јоаким Вујић”, затим директор крагујевачког Театра Војо Лучић, драматург КСТ Марија Солдатовић и глумац крагујевачког позоришта Милош Крстовић.

Милени Дравић ће статуета “Јоаким Вујић” свечано бити уручена на Великој сцени крагујевачког Театра, на Дан позоришта, на Сретење, 15. фебруара.

Јоаким Вујић (1772 — 1847) био је српски књижевник и аутор више од четрдесет различитих дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана