„Маратонци” као позоришна представа у Хрватској: Свјесни смо да ризикујемо

ГС
„Маратонци” као позоришна представа у Хрватској: Свјесни смо да ризикујемо

Култни филм Слободана Шијана “Маратонци трче почасни круг”, настао по дjелу Душана Ковачевића, биће постављен као позоришна представа на сцени  Хрватског народног казалишта у Осијеку, најавио је нови управник овог позоришта Владимир Хам, преноси Јутарњи лист.

Говорећи о плановима за наредни период, Хам је открио да нову сезону почињу драматизацијом романа “Јом Кипур” осијечке књижевнице Иване Шојат у режији Желимира Месарића, који ће том представом обиљежити 50. годишњицу умјетничког рада. Након тога слиједи драматизација “Маратонаца”.

- Свјестан сам тога да је то рискантно, јер ће људи који познају филм очекивати исто и у позоришту. Хоћемо ли им дати исто, видјећемо кад производ буде готов, али сигурно ће бити добро - изјавио је Хам и додао:

- Посао смо већ договорили са редитељком Ољом Ђорђевић, која има велико позоришно искуство, посебно када су у питању комедије. У ХНК је већ режирала комедију “Сумњиво лице”. Као трећи наслов у сезони планирамо драматизацију филма “Лет изнад кукавичјег гнијезда”, с којим бисмо затворили сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана