Лавиринт поезије младих пјесника

Александра Маџар
Лавиринт поезије младих пјесника

Источно Сарајево - Фестивал поезије за дјецу у Источном Сарајеву у организацији “Форум театра” биће одржан 10. и 11. децембра са смањеним бројем учесника, а програм је насловљен “У лавиринту поезије”.

Иако је одржавање ове дводневне манифестације било доведено у питање, организатори су ипак пронашли начин да обрадују најмлађу публику.

- Министарство просвјете и културе Републике Српске није подржало овај фестивал, најстарију домаћу књижевну манифестацију за дјецу, која је својим концептом и значајем важна за културу Српске - рекао је организатор фестивала редитељ Витомир Митрић.

Нагласио је да су новац за организовање фестивала добили од Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево и да ће програм бити одржан у четири цјелине.

- Обиљежићемо 40 година од штампања прве књиге пјесника Радослава Самарџије, чије ће стихове читати Илија Мимић. Биће одржана и промоција књига Недељка Зеленовића “У зрну пубертета” и “Ја и тата ко два брата” Тоде Николетића - најавио је Митрић.

Додаје да ће у оквиру фестивала бити представљена и књига Душка Милуновића “Љубав боје бијело” у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, чије ће стихове читати Александра Митрић-Штифанић.

Малишани ће имати прилику да присуствују и промоцији књиге “Неухватљива дјечја пјесма”, којом су обухваћени најбољи и награђени радови десетог и једанаестог конкурса поезије за дјецу, коју смо приредили књижевница Дара Секулић и ја - казао је Митрић.

Награде

- И ове године најмлађи љубитељи писане ријечи имали су прилику да своје радове пошаљу на конкурс 12. фестивала поезије за дјецу са темама “Дјеца нису овце” и “Ослушкивање Бога” и да покажу свој таленат. Наравно, као и сваки пут, они који буду написали најбољи рад биће награђени - каже Витомир Митрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана