Константин долази у Српску

Александра Маџар
Константин долази у Српску

Ниш - Пробе за за представу "Константин: знамење анђела" су у јеку, а глумачкој екипи на нишким даскама придружио се и Вук Костић, који тумачи младог Константина. Пошто је реч о великом и значајном пројекту, сигурно је да ћемо представу извести и за публику у Републици Српској.

Потврдио је ово за "Глас Српске" књижевник Дејан Стојиљковић по чијем драмском тексту "Константин: знамење анђела" редитељ Југ Радивојевић ради представу на сцени Народног позоришта у Нишу. "Константин" ће премијеру у Нишу доживјети 27. фебруара.

- Датум нишке премијере поклапа се са даном рођења Константина Великог. Београдска публика видеће представу 4. марта у Народном позоришту. Премијеру очекујем са узбуђењем и осећам велику одговорност - каже Стојиљковић.

Представа настаје у оквиру обиљежавања програма "Милански едикт 313-2013, Србија"

- Читајуће пробе су завршене. Поставку декора очекујемо следеће седмице, онда почиње други део проба. Све иде по плану - казао је Стојиљковић.

Истиче да представа већ добија обрисе, те да без обзира на кратке временске рокове, професионалци праве чуда на сцени.

- Драма "Константин: знамење анђела" биће нешто што није виђено на сцени нишког позоришта, али мислим да ће то бити и велики догађај у свету позоришта у целој Србији и региону - сматра Стојиљковић.

Миодраг Кривокапић тумачи лик Константина старијег.

- Приказаћемо Константина до оног тренутка када је видео крст на небу и доживио преображај и показати како је то деловало на њега. Са Вуком као младим и Миодрагом као старијим Константином, допуњаваће се животна прича великог владара - каже Стојиљковић.

Представа је копродукцијски пројекат Народног позоришта Ниш и Народног позоришта Београд.

Глумци

- У представи се појављују сјајни глумци из више позоришта. То ће бити представа у којој нема мале улоге, јер ће глумци имати прилике да играју свеце и цареве, од Диоклецијана и Галерија до светог Дмитрија и светог Николе - каже Дејан Стојиљковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана