Комедија “Aрт” освјежење на сцени

Aлександра Маџар
Комедија “Aрт” освјежење на сцени

Бањалука - Представа “Aрт”, која је нови комад на репертоару Градског позоришта “Јазавац”, подстиче публику да размишља како све мање времена има за битне и суштинске ствари у животу.

Комад по тексту Јасмине Реза, у режији Слободана Перишића, доживио је премијерно извођење на сцени Градског позоришта “Јазавац”.

Љубитељи театра дугим аплаузом подржали су глумачке креације Љубише Савановића, Бранка Јанковића и Бориса Шавије, који су на сцени изнијели причу о пријатељству и пролазности материјалних ствари.

- Премијера је надмашила моја очекивања. Публика је реаговала на мјестима на којима нисмо ни сањали да ће реаговати, а однос између глумаца и публике је све вријеме био жив - рекао је Перишић.

Истиче да комад “Aрт” отвара више питања, као што су она о умјетности, пријатељству, браку, занимању, потрошачком друштву, али да он све то веже са идентитетом.

- Из свега тога произлази жеља за изражајем, задовољством, посједовањем, моћи, па на крају и потреба да се буде схваћен и вољен - казао је Перишић.

Додаје да је филозофско промишљање Јасмине Реза утицало на то да се одлучи за рад на овом комаду.

Глумац Љубиша Савановић, који у представи тумачи лик Марка, наглашава да су представом “Aрт” показали да је за поставку квалитетног комада битан добар тим и заједничка жеља да се направи нешто другачије.

- Градско позориште “Јазавац” је добило  хит комедију на свом репертоару. Захвални смо свима који су нас подржали и помогли нам да ова представа буде готова без проблема - казао је Савановић.

Слично мишљење има и глумац Борис Шавија.

- Презадовољан сам реакцијама публике. Рад на овој представи је текао без компликација, јер се ми приватно јако добро познајемо и уиграна смо екипа. Ово је једна генерацијска прича - казао је Шавија, који у представи “Aрт” тумачи лик Сержа.

Идентитет

- Чињеница је да је сваки човјек уникатан као индивидуа и да посједује свој идентитет. Из тих разлога постоје различита мишљења и слобода њиховог испољавања. Није проблем у различитости него у прихватању другачијег мишљења - каже Слободан Перишић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана