Комад "Мој син само мало спорије хода" одигран на Театар фесту у Бањалуци

М. М.
Foto: САРТР

БАЊАЛУКА - Представа "Мој син само мало спорије хода" Сарајевског ратног театра - САРТР одиграна је вечерас у Народном позоришту Републике Српске у оквиру четврте такмичарске вечери 25. Театар феста "Петар Кочић".

Овај комад, рађен по тексту Ивора Мартинића, режирао је Иван Плазибат, бањалучкој публици познат по представама "Сумњиво лице" и "Скупштина".

Прича представе смјештена је у један стан и прати један дан у животима породице госпође Мије, која покушава да сину организује прославу 25. рођендана. Иза жеље за слављем, и срећом, крије се горчина због чињенице да њен син не хода, и никад неће проходати.

- У тим обрисима стана које видимо на сцени, дешава се живот, онај којем и ми најчешће присуствујемо. Нису све породице сретне. Нису све ни несретне. Све су и сретне и несретне. И у том настојању да живот претворе у нешто лијепо са околностима какве јесу, гледамо ликове које јако брзо заволимо, управо због тога јер су нам блиски и истинити - забиљежила је драматург представе Нејра Бабић.

У представи глуме Снежана Богићевић, Јасна Диклић, Мирела Ламбић, Сеад Пандур, Јасенко Пашић, Аднан Кресо, Џана Џанић, Матеа Маврак и Енес Козличић.

У оквиру пратећег програма вечерас је промовисана књига позоришних критика "Трагови позоришне бесмртности" ауторке Ана Тасић.

Посљедња такмичарска представа на програму је сутра од 20 часова, а ријеч је о комаду "Успаванка за Алексију Рајчић" у продукцији Народног позоришта у Београду, Стеријиног позорја и Фондације "Нови Сад – Европска престоница културе".

Фестивал ће бити затворен у недјељу, када ће од 20 часова, у част награђених, бити одигран комад "Деца", Народног позоришта у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана