“Кес­тен­бург” у Бео­гра­ду

Срна
“Кес­тен­бург” у Бео­гра­ду

БА­ЊА­ЛУ­КА - У Бео­град­ском драм­ском по­зо­ри­шту да­нас и су­тра биће оди­гра­не пред­ста­ве у окви­ру пра­тећег про­гра­ма фес­ти­ва­ла “Кес­тен­бург” ко­ји ор­га­ни­зу­је Ба­ња­лучко сту­ден­тско по­зо­ри­ште с ци­љем про­мо­ци­је и по­дршке мла­дим по­зо­ри­шним ства­ра­оци­ма из сви­је­та.

Пред­ста­вниш­тво Ре­пу­бли­ке Српске у Срби­ји је ме­диј­ски и те­хнички по­мо­гло ор­га­ни­за­ци­ју фес­ти­ва­ла, са­оп­ште­но је из Ба­ња­лучког сту­ден­стког по­зо­ри­шта. На кра­ју сва­ког извођења биће до­ди­је­ље­не на­гра­де “Ма­ли кес­тен” за глум­ца вечери.

Вечерас у 20 часо­ва на про­гра­му је пред­ста­ва “На­кон пред­ста­ве” у извођењу Ба­ња­лучког сту­ден­тског по­зо­ри­шта, у режији Је­ле­не Тре­пе­то­ве Кос­тић.

Ова пред­ста­ва, ко­ју изво­де На­дежда Кос­тић и Је­ле­на Тре­пе­то­ва Кос­тић, за­ни­мљи­ва је дуо­дра­ма ко­ја ис­тражује те­му о ра­зла­зу између Со­вјет­ског Са­ве­за и Ју­го­сла­ви­је кра­јем че­трде­се­тих го­ди­на про­шлог ви­је­ка и то­ме ка­ко су међудржа­вне по­ли­тичке не­сло­ге ути­ца­ле на људ­ске су­дби­не.

Су­тра од 20 часо­ва на сце­ну ће сту­пи­ти Ба­ња­лучко сту­ден­тско по­зо­ри­ште са пред­ста­вом “Мли­је­ко”.

Пред­ста­ва го­во­ри о друш­тву ко­је про­гла­ша­ва бо­ле­сним оно­га ко не испу­ња­ва очеки­ва­ња и не по­на­ша се по ут­врђеним пра­ви­ли­ма. Режију је ра­дио Сло­бо­дан Пе­ри­шић, а изво­де је Је­ле­на Тре­пе­то­ва Кос­тић, Але­ксан­дар Рис­та­но­вић, Бо­јан Ко­ло­пић и Сми­ља­на Ма­рин­ко­вић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана