Кабаре о Едит Пјаф у Банском двору

Г.С.
Кабаре о Едит Пјаф у Банском двору

У Концертној дворани Банског двора у четвртак увече изведена је кабаретска представа "Едит Пјаф", ауторски пројекат Ђурђе Вукашиновић.

"И даље сам под утиском, вјероватно ћу бити још неколико дана, док се не слегну емоције. Једино што сада знам јесте да ми је пуно срце и да сам толико испуњена, јер због ове ситуације са вирусом корона дуго нисам играла пред публиком. Коначно пред публиком, коначно реакције публике, а вечерас сам осјетила да су посјетиоци дивно прихватили представу. Осјећам да су сви пуног срца и под дубоким емоцијама изашли из Банског двора", казала је Ђурђа Вукашиновић.

Вукашиновићевој је за овај ауторски пројекат инспирација била једна од најбољих француских пјевачица Едит Пјаф, која представља француску националну музичку икону. Деценијама су њен лик и дјело предмет инспирације и пажње многих умјетника, како у свијету, тако и код нас. Главни показатељ бесмртности њеног лика и свевремености њеног дјела јесте награда "Осцар", која је припала тада младој глумици Марион Котијар 2008. године за тумачење лика Едит Пјаф у филму "Живот у ружичастом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана