Јубилеј представе ГП “Јазавац”: Првих педесет играња “Малог блага”

М. М.
Јубилеј представе ГП “Јазавац”: Првих педесет играња “Малог блага”

БАЊАЛУКА - Представа “Мало благо” рађена по тексту Елен Марфи, а у режији Слађане Килибарде у недјељу навече у Градском позоришту “Јазавац” прославила је своје педесето издвођење.

Публика је још једном уживала у овом важном, дирљивом и једном од омиљених комада овог театра, док су своје ликове на сцени још једном оживјеле Слађана Зрнић, Белинда Стијак и Наташа Иванчевић.

- Моје глумице су изгарале у креирању својих ликова и ја сам уживала у њиховој посвећености и самодисциплини. Представа живи и расте, али се и чува онолико дуго колико је чувају глумци који у њој играју. Онолико колико уживају и проналазе нови смисао у свакој сљедећој изведби - казала је раније за “Глас” режисерка Слађана Килибарда, говорећи о јубиларном извођењу ове представе, у којој је један период умјесто Белинде Стијак играла Наташа Перић.

Ова представа у “Јазавцу” премијерно је одиграна у октобру 2016. године, на фестивалу “Заплет” и говори о заједничком животу три генерације жена и свему што имају, што им недостаје, доноси радост и тугу.

Представа је награђивана на бројним фестивалима и играна у многим градовима широм државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана