Јубиларни Нови тврђава театар од 25. до 30. августа

Г.С.
Јубиларни Нови тврђава театар од 25. до 30. августа

НИШ - Овогодишњи фестивал Нови тврђава театар, у свом десетом издању од 25. до 30. августа, под ведрим небом амбијента Виле Станковић у Чортановцима, позоришној публици понудиће пет представа у такмичарској конкуренцији и завршну, у част награђених.

У Српском народном позоришту ово су потврдили Вида Огњеновић, умјетничка директорка и селекторка, Милован Филиповић, директор драме СНП, и Вук Милетић, извршни продуцент.

- Имамо десет година искуства и потрудили смо се да репертоар буде разноврстан, а једини критеријум у избору био је добра представа. Представе за јубиларни фестивал су биране с намјером да одушеве нашу фестивалску публику - навела је Вида Огњеновић.

Свако фестивалско вече представе ће почињати у 20 часова, а у петак, 25. августа, отвориће га представа "Поетеса", по тексту и у режији Виде Огњеновић и у корподукцији фестивала са Српским народним позориштем и Европском престоницом културе.

"Кабаре Југословенке" Ивана Леа Лема, сплитског редитеља и писца, у сарадњи са суботичким ансамблом је отворен драмски кабаре у ком је драма ослобођена дијалошке стеге - навели су организатори.

Треће фестивалско вече је на репертоару "Развојни пут Боре Шнајдера" Александра Поповића у режији Егона Савина и извођењу ЈДП, затим слиједи "Што на поду спаваш", Кокана Младеновића у копродукцији СНП-а, позоришта Гавела и НП Сарајево, и за крај такмичарског дијела монодрама "Франкаменте", пројекат глумице и редитељке Петре Блашковић, у продукцији Истарског народног казалишта, Градског казалишта Пула.

Завршно вече фестивала, 30. августа, у част награђених биће изведна монодрама "Неодустајање" Марије Меденице, Савеза драмских умјетника Војводине и СНП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана