Јанкетић: Свако дође по нешто код Великог Гетсбија

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуаг Рефлектор била је глумица Милица Јанкетић која је говорила о својој улози у представи "Велики Гетсби", која је недавно обновљена у опери и театру "Мадленијанум".

Јанкетић је рекла да су глумци већ "све знали" на пробама поводом повратка представе премијерно изведене 2015. године у Мадленијануму.

Глумица се за своју улогу била раније припремала читањем истоименог романа Скота Фицџералда и гладајући по њему снимљене филмове.

"Сећам се да сам подвлачила у роману неке реченице, описе што се тичу мог лика, али то не могу да кажем да је било захтевно. То је нормалан процес на који смо ми глумци навикли", рекла је Јанкетић.

Упитана шта публику привлачи "Великом Гетсбију", Јанковић је рекла да "свако дође по нешто", пошто се ради о представи епохе са костимама, а трагична је и љубавна прича, у којој је "Гетсби правио журке очекивајући да ће се Дејзи једног дана појавити".

Како каже однедаво вратила на сцену улогама у Великом Гетсбију", затим у представама "Има нешто што би требало да знаш" и "Комедији забуне" позоришта Славија, а игра и у кабареима "Цимет и ванила" и "Љубавни времеплов 2", у коме се појављује са његовом ауторком Весном Станковић.

"Сад се уклапам мало са бебом. Трчим кући после представе, али прија ми. Полако се враћам у представе и то је таман права мера да успоставим приватни и професионални живот", истакла је глумица.

Јанкетић игра и у серији "Убице мог оца", у којој се појављује и њен брат Марко Јанкетић, а о тренутној телевизијскох хиперпродукцији у Србији каже да је "предност што глумци имају доста посла, а можда су мане што се брзо ради", али додаје да "имамо сјајних серија".

Упитана да ли то што долази из глумачке породице чувеног Михајла Јанкетића доноси притисак, Милица Јанкетић је рекла да то "носи одређено бреме и обавезу и потребу за сталним доказивањем".

"Кад сам уписивала академију - ''То је ћерка Мише Јанкетића!'' И онда стално морам да будем најбоља, да се докажем и покажем. Јесте обавеза, али и лепо је када испратите једну традицију. Имамо једну породичну фабрику", рекла је Јанкетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана