Извођењем представе „Млијеко“ отворена 46. сезона Бањалучког студентског позоришта: Нови почетак на „Млијечном путу“

Илијана Божић
Извођењем представе „Млијеко“ отворена 46. сезона Бањалучког студентског позоришта: Нови почетак на „Млијечном путу“

БАЊАЛУКА - Извођењем представе „Млијеко“, грчког драмутурга Василиса Кациконуриса, у режији Слободана Перишића, отворена је 46. сезона у Бањалучком студентском позоришту под називом „Млијечни пут“.

Сезону је, у уторак навече, на Подрум сцени отворио глумац и режисер Слободан Перишић који је Студентском позоришту честитао нови почетак.

- Не постоје мале и велике представе, нити мала и велика позоришта, већ само људи спремни да стварају мала и велика дјела - казао је Перишић.

Потом је одиграна представа „Млијеко“, коју су глумци први пут извели прије пет година, је публика уживала у сјајној изведби, али и у рођенданском слављу.

Важно је напоменути да су овај комад пред публиком ових пет година заједно издводили  глумци Александар Ристановић, Јелена Трепетова Костић, Смиљана Маринковић, Кристина Шиканић и Бојан Колопић. За музику су задужени Марко Зорановић и Дарко Стојић, док је улози статисте свих ових година био Драгољуб Милић, који је технички директор Народног позоришта Републике Српске. 

Комад „Млијеко“ је прича о емиграцији и животу породице која је одлучила да крене у бољи живот. То је прича о неприхватању, очекивањима, о друштву које одбацује оне који не желе да прихвате шаблоне понашања и мишљења које намеће то друштво. Ово је једна искрена прича о недостатку љубави, о патњама обичних људи и о томе колико нам је у животу потребна она љубав, топлина и заштита  коју добијамо од мајке по рођењу, она коју симболише мајчино млијеко. Комад нам показује да те љубави и блискости свима недостаје.

Позоришни редитељ Александар Пејаковић, који је и продуцент представе захвалио се Слободану Перишићу који је прихватио позив да ради и ствара у Бањалучком студентском позоришту чинећи студентски театар бољим и препознатљивијим у свијету. 

Доказ Пејаковићевој тврдњи су и награде које је освојила представа „Млијеко“ на престижним домаћим и интернеционалним фестивалима, од којих су најзначајније Велика плакета града Јајца и московски Сребрни витез освојени 2017. године. 

ПРОГРАМ

Поводом обиљежавања 45. рођендана Студентског позоришта 18. фебруара биће одржана свечана академија у Банском двору, а рођенданско славље уз учешће глумаца аматера планирано је за 19. фебруар. У овој сезони публика ће моћи да гледа „Ревију комедија“, а  у оквиру овог програма на Подрум сцени биће одигране представе Народног позоришта Републике Српске, Позоришта Приједор, Градског позоришта „Јазавац“ и позоришне трупе АКТ „Алија Сиротановић“ и то у периоду од 25. до 28. фебруара.

  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана