Изведена представа “Бунар”

Агенције
Изведена представа “Бунар”

Брчко – У оквиру такмичарског програма 29. сусрета позоришта БиХ, љубитељима позоришне умјетности у Брчком представио се глумачки ансамбл Установе културе “Вук Караџић” из Београда који је извео драмски комад Радмиле Смиљанић “Бунар”, јавиле су агенције.

Режисер представе Егон Савин рекао је синоћ да је овај драмски комад универзална драма која се односи на БиХ, а може да се догоди у било којем дијелу свијета.

- Нажалост, БиХ је миље препун негативних инспирација. Много је повода да се причају трауматичне приче. “Бунар” је прича о доминантној мајци која ствара патријархални модел живљења чије су жртве синови, а потом и њихове породице - рекао је Савин.

Смиљанићева је рекла да је БиХ вјечита инспирација.

- Дато нам је да живимо на просторима који се одликују турбулентним догађајима - рекла је Смиљанићева.

У пратећем дијелу програма фестивала, са публиком се дружио глумац Бранислав Лечић, који је рекао да улоге доживљава као истраживање људске душе и као средство за њену анализу.

Говорећи о својим позоришним и филмским креацијама, Лечић је рекао да посебно памти ријечи великог позоришног и филмског умјетника Милана Aјваза да је добар само онај глумац који успије да пренесе радост на публику.

- Ми, глумци, хранимо се увек сценским животним искуством, али и настојимо да све оно проживљено у животу искажемо на сцени - рекао је Лечић.

Пред љубителјима позоришне умјетности у Дому културе у Брчком вечерас ће, у такмичарској конкуренцији, наступити глумци Позоришта Приједор који ће, у режији Марка Мисираче, извести драмски комад Скендера Куленовића “Дјелидба”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана