Изведена позоришна представа “Емигранти”

Agencije
Изведена позоришна представа “Емигранти”

Хан Пијесак - У оквиру манифестације “Чучкови књижевни сусрети”, вечерас је на Хан Пијеску позориште “Театролог”, које дјелује при Филозофском факултету на Палама, извело представу под називом “Емигранти”.

У представи играју два студента са Одсјека опште књижевности и театрологије - студент друге године Зоран Тодоровић и студент треће године Младен Кокошар, а адаптирао ју је и режирао Бранко Брђанин Бајовић.

Бајовић је рекао Срни да је екипа студената новоосноване катедре за Општу књижевност и театрологију Филозофског факултета на Палама успјела да направи цјеловиту, јединствену и стварну умјетничку представу властитим снагама помоћу “штапа и канапа”.

Према његовим ријечима, највећа порука ове представе јесте да је умјетничко дјело могуће направити са минималним техничким претпоставкама уколико оно сазријева у човјеку и има шта да каже.

Он је истакао да то тврдо увјерење враћа вјеру да ће се континуираним радом у наредне двије до три године, око позоришта “Театролог” окупити бивши студенти, глумци, писци и трасирати пут једном репертоарском позоришту које ће бирати представе на посебан начин.

Бајовић је навео да ће критеријум бити да су текстове написали, адаптирали, те представе режирали студенти или завршени студенти театрологије, те да они у њима и играју.

Представа “Емигранти” јуче је премијерно изведена на Филозофском факултету, а у плану је десетак гостовања ове представе у Бањалуци, Приједору и другим мјестима која имају позоришну сцену, као и учешће на аматерским и професионалним фестивалима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана