Истините приче купиле публику

Александра Маџар
Истините приче купиле публику

Бањалука - Животне приче и храбро изговорене истине дочекале су публику која је дошла на премијеру представе "Исповијести генерације 19ХХ" у Градском позоришту "Јазавац".

Млади глумци, чланови Студија "Јазавац", на сцени су говорили о комплексима, проблемима, страховима и надањима, а комад је режирао Владимир Ђорђевић.  

Он је шест мјесеци припремао представу са групом талентованих младих људи, а резултати су се видјели на премијерном извођењу у недјељу увече.

Ђорђевић је веома задовољан премијером, а посебно је поносан на чињеницу да су глумци достигли ту врсту спонтаности и непосредности која је потребна да би ова представа била увјерљива гледаоцима.

- Циљ постављања представе је био да направимо комад гдје публика неће имати утисак да учесници нешто глуме, већ да се стварно налазе у тим околностима које су на сцени постављене - казао је Ђорђевић.

Млади глумац Милош Петковић не крије задовољство због реакција публике.

- Реаговали су баш тамо гдје смо очекивали, тако да смо успјели да успоставимо одличан контакт. Мислим да је прво извођење било енергично и да смо држали пажњу публике све вријеме - каже Петковић.

Поносни су, каже, што су уз помоћ Владимира Ђорђевића  успјешно изнијели представу, али су и захвални бањалучкој хип-хоп групи  "Брутал протест" због пјесама које су писали за представу.

Да је рад на овом комаду био поучан, занимљив и креативан, потврдио је и глумац Дејан Ступар.

- Аплауз нам је потврдио да смо у својој замисли и успјели. Ако је бар неколико људи изашло из позоришта размишљајући о својим животним ситуацијама и проблемима, наш посао је успјешно урађен - сматра Ступар.

Прва реприза представе заказана је за 2. март у 20 часова на сцени "Јазавца".

Глумачка екипа

Учесници представе "Исповијести генерације 19ХХ" су чланови прве генерације студија "Јазавац", који већ три године вриједно и марљиво раде на глумачким задацима. Таленат на сцени показали су Јована Зец, Драгана Поповић, Драган Панчић, Делибор Тешановић, Милош Петковић, Николина Топић, Драго Батар, Дејан Ступар, Бранка Трбић и Бланка Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана