Хит представа београдског Битеф театра "Lepa Brena Project" премијерно у Бањалуци

ПР
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Хит представа Битеф театра ,,Lepa Brena Project", реализована у копродукцији са Шлахтхаус театром из Берна, од своје премијере, која се десила 2019. године, изазвала је истинску помаму, како у региону, тако и у иностранству.

Представа, чији су аутори и редитељи Владимир Алексић и Олга Димитријевић, настала је из монолога драмских писаца Олге Димитријевић, Слободана Обрадовића, Маје Пелевић, Тање Шљивар и Ведране Клепице. 

Кроз ликове Брена Југословенка, Брена Сексуалности, Брена Бизнисменка, Брена Градитељства и Брена Пјесме развија се прича о комплексности и контрадикцијама посљедње четири деценије на овим просторима, о њиховим друштвено-политичким трансформацијама, о поносу и болу, разочарањима и нади.

На позорници се у улогама Лепе Брене измјењују прваци београдског глумишта, најнаграђиванији глумци своје генерације: Александра Јанковић, Јелена Илић, Анђела Јовановић, Јована Беловић и Владимир Алексић.

Након распроданих извођења у Србији, Хрватској, Црној Гори, Македонији, Швајцарској, Њемачкој и Аустрији, ,,Лепа Брена Project" стиже и у БиХ, а задовољство да буде дио овог имерзивног позоришног догађаја најприје ће имати бањалучка публика. 

 

Зоран Ђурић, директор Queen Estradе, изјавио је да успостављање сарадње са Битеф театром представља велико задовољство, те да му је изузетно драго што управо Queen Estradа има прилику да организује гостовања ове хит представе широм БиХ.

Премијерно извођење ове представе ,,Lepa Brena Project" у Бањој Луци десиће се у недељу, 21. маја 2023.године, са почетком у 20.30 часова, у СД ,,Обилићево". 

Улазнице су у продаји на благајни СД ,,Обилићево", испред РК ,,Боска" и путем сервиса kupikartu.ba. Број мјеста је ограничен. Више информација на број телефона: 066 905 399.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана