“Хипноза једне љубави” 16. октобра отвара “Дане комедије” у Бијељини: У тмурној реалности љубав једина нада

Миланка Митрић
“Хипноза једне љубави” 16. октобра отвара “Дане комедије” у Бијељини: У тмурној реалности љубав једина нада

БИЈЕЉИНА - “Хипноза једне љубави” је представа која већ неколико година одушевљава поклонике позоришне умјетности у региону, а сада ће овај комад погледати и бијељинска публика, на 19. позоришном фестивалу “Дани комедије”.

Рађена по тексту и у режији Душана Ковачевића ова представа окупила је глумце “Звездара театра” и 16. октобра подићи ће завјесу ове позоришне смотре, која ће до 6. новембра трајати у Центру за културу “Семберија”.

- Сваке године у Србији нестане један мањи град од четрдесет до педесет хиљада становника. Толико нас је мање јер одлазимо - напуштамо земљу, селимо се у неке друге крајеве или пут неба. А године брзо пролазе и за десет година нестаће град од петсто хиљада становника и ако се тако настави, Срби ће у Србији бити национална мањина за стотину година. Једина нада је љубав према ближњима и земљи којој дугујемо све што имамо - навео је сам аутор о представи, који је, како су критичари наводили, гротеска о одласку младих из земље, у којој глуме Аница Добра, Драган Петровић, Слободан Бода Нинковић, Мина Совтић, Иван Михаиловић и Урош Јаковљевић.

Наредну представу, која је једна од пет које ће публика имати прилику да погледа, је комад “Шампиони”, позоришта “Карт Бланш” из Београда у режији Марка Мисираче. Представа ће бити одиграна 25. октобра, а извешће је Милан Цаци Михаиловић, Марко Степановић, Петар Михаиловић, Миљан Прљета и Бранко Јанковић.

Пред публиком у Бијељини 29. октобра биће представа “Шта ћемо сад?”, у режији Ерола Кадића, коју ће извести глумци београдског позоришта “Југоарт” Софија Јуричанин и Иван Ђорђевић. Представу “Ноћна стража”, по тексту Федора Шилија, у режији Бориса Лиешевића, извешће 5. новембра глумци “Атељеа 212” Горица Поповић, Гордан Кичић, Тамара Драгичевић, Јелена Ђокић, Ненад Ћирић, Јелена Ступљанин, Стефан Бундало, Урош Јаковљевић и Јелена Петровић - најавили су организатори фестивала.

На затварању смотре “Дани комедије” биће одиграна представа “Наши дани” Народног позоришта Републике Српске, рађена по тексту Жељка Стјепановића, а у режији Југа Радивојевића. У представи глуме Миљка Брђанин, Данило Керкез, Наташа Перић, Горан Јокић, Ведрана Мачковић, Љубиша Савановић, Бојан Колопић, Рок Радиша, Раденка Шево, Жељко Еркић, Огњен Копуз, Драгослав Медојевић, Владимир Ђорђевић, Маја Вујановић и Никола Ерцег.

Фестивал ће бити одржан уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана