Градско позориште Јазавац: Плес открива љубавне тајне

Александра Маџар
Градско позориште Јазавац: Плес открива љубавне тајне

Бањалука - Публику која дође на премијеру представе "Први пут" - "Јазавац love show" очекују све радости и туге које се рађају из најљепшег осјећања који нас води бесконачним путевима љубави.

Овим ријечима глумица Драгана Марић, најављује премијеру нове представе која ће бити одржана у четвртак у 20 часова. Глумачко умијеће показаће чланови друге генерације  Студија "Јазавац" на сцени овог градског театра.

Марићева од јануара вриједно ради са младим Бањалучанима који су себе пронашли у позоришној умјетности, а каже да ће на сцени оживјети занимљива тинејџерска прича. Осим што је пренијела знање и искуство члановима Студија, ухватила се у коштац са првим ауторским пројектом, јер потписује текст и режију.

- Почетна идеја за представу била је урбана легенда која се везује за Бањалуку, а то је да на сваког мушкарца долази седам жена. Већ деценијама младићи долазе у овај град са убјеђењем да их ту чека седам дјевојака - испричала је кроз смијех Марићева.

Ову занимљиву идеју нису успјели оживјети на сцени, јер су како каже, млади глумци имали много обавеза у школи, па нису били у могућности да редовно долазе на пробе.

- Тако није функционисало. Послије тога, одлучила сам да тражим нови текст за тринаест младих људи како бих са њима направила другу представу. Нисам успјела, па сам одлучила да на папир пренесем љубавне приче које сам чула од средњошколаца који често сједе на клупама испод мог прозора - рекла је Марићева.

Много корисних савјета дао јој је редитељ Никола Пејаковић.

- Иако сам се у позоришту сусретала са много драмских текстова, никада нисам имала прилику да пишем неки комад. Пејаковић ми је указао како да развијем текст и успјешно смо склопили представу - додаје она.

Међу глумцима овог шоуа влада еуфорија и узбуђење. У току су посљедње припреме за излазак на сцену, а трема и узбуђење додатно мотивишу екипу представе.

- Колега Давид и ја играмо у првој сцени, која представља први сусрет момка и дјевојке. Од јануара интензивно радимо, а како вријеме одмиче све смо слободнији на сцени - казала је Тамара Лукић која већ двије године похађа Студио "Јазавац".

Прије ове представе, своје глумачке способности показали су кроз двије презентације. Много тога научили су и током рада са глумицом Слађаном Зрнић, што им је помогло да савладају задатке које је пред њих поставила Марићева.

- Овај комад нас је увео у прави свијет театра, гдје смо имали прилику да видимо како се поставља представа на сцену, од момента када добијемо текст у руке, па до рада са редитељем, сценом, костимографијом - нагласила је млада глумица Наташа Тривић.

Соња Бојанић, која је такође остварила улогу у овом комаду додала је да ће публику дочекати много плеса, јер су доста радили и на кореографијама.

- Ово је представа за све генерације - поручила је она.

Порука

- Љубав је онај најискреније осјећање који нас покреће. Једна од порука коју желимо да пошаљемо је да су сви љубавни проблеми исти и незаобилазни, али да се увијек разликују људи и њихови начини на који их покушавају ријешити - каже Наташа Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана