Градско позориште Јазавац: Црвенкапа у свијету графита

Александра Глишић
Градско позориште Јазавац: Црвенкапа у свијету графита

Бањалука - Разиграна представа "Црвенкапа", у режији Слободана Перишића, отворила је у суботу увече "Јуху" сцену за дјецу у бањалучком Градском позоришту "Јазавац".

Глумица Наташа Перић у улози веселе и сасвим нове Црвенкапе успјела је да задиви најмлађу публику која је до посљедњег мјеста испунила салу. 

Перишић је на сцену "Јазавца" поставио до сада невиђену причу о дјевојчици са црвеном капицом, која у савременом окружењу поставља другачија питања и сусреће се са бројним изазовима. На путу до баке она упознаје и зеца, којег је на веома упечатљив начин одиграо Рок Радиша.

Али ова прича не би била потпуна без вука, чија је улога повјерена Бојану Колопићу и који је измамио буру смијеха, али и уплашио неке од малишана. На мјесту ловца из бајке у Перишићевој представи нашао се полицајац, а у овој улози појављује се глумац и један од оснивача "Јазавца" Марио Лукајић.

Наташа Перић каже да је презадовољна како је "Црвенкапа" допрла до малишана.

- Нисмо очекивали да ће сала бити препуна на премијери. Већ сада размишљам колико ћемо се разиграти до десетог извођења. Ова модерна Црвенкапа не губи се у шуми, него у граду. Пошто је умјетница која ради графите, тежи за слободом и све то чини је специфичном - рекла је Перићева.  

Лукајић се осврнуо на значај нове сцене намијењене најмлађим љубитељима позоришта.

- Идеја о оснивању сцене за дјецу рођена је прије неколико година, али тек сада су се створили сви услови да је отворимо. Водили смо се мишљу да је то веома потребно Бањалуци, јер су малишани раније могли да гледају представе само у Дјечијем позоришту Републике Српске - казао је Лукајић.

Сигурно је да ће представа Слободана Перишића са одличном глумачком екипом имати дуг и успјешан живот, а уз ведре боје ове приче једнако ће се смијати све генерације публике.  

Вук

- Занимљиво је што ово није класична прича која је много пута одиграна у разним позориштима. Мој вук живи од старе славе и не може да се пореди са ликом из популарне бајке - казао је Бојан Колопић.        

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана