Гостовање Народног позоришта Београд у НПРС: “Ожалошћена породица” вечерас пред Бањалучанима

М. М.
Гостовање Народног позоришта Београд у НПРС: “Ожалошћена породица” вечерас пред Бањалучанима

БАЊАЛУКА - Представа Народног позоришта Београд “Ожалошћена породица”, рађена по дјелу Бранислава Нушића, а у режији и адаптацији Јагоша Марковића након гостовања у Сарајеву, вечерас ће бити одиграна на великој сцени Народног позоришта Републике Српске.

- Јагош Марковић рекреира Нушићев комад и ствара представу о ожалошћеној породици на почетку 21. века. Суштински се ништа није променило, како каже редитељ. И данас су чланови ове породице похлепни, грамзиви, превртљиви, саможиви, лицемерни. Суштински се ништа није променило, а споља понешто. И чим се подигне завеса имамо слику света о коме је реч. То су представници власти, естраде, контроверзног бизниса – самозване величине у пуном сјају и беди  сопствене црнине - забиљежила је о представи драматург Молина Удовички-Фотез.

Ова представа премијерно је одиграна у Народном позоришту Београд у јануару 2018. године, а премијерну подјелу чинили су Саша Торлаковић (Агатон Арсић), Радмила Живковић (Симка), Даница Максимовић (Сарка), Небојша Дугалић (Прока Пурић), Вања Ејдус (Гина), Александар Срећковић (Танасије Димитријевић), Нела Михаиловић (Вера), Слободан Бештић (др Петровић, адвокат), Сузана Лукић (Даница) и Душан Матејић (Мића).

Извођење представе у Народном позоришту РС почиње у 20 часова, док ће сутра у овом театру посјетиоци имати прилику да уживају у балету “Седам смртних грехова”, у извођењу ансамбла НП Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана