"Госпођица" побједник "Театра на Раскршћу" у Нишу

Срна
"Госпођица" побједник "Театра на Раскршћу" у Нишу

БАЊАЛУКА - Представа "Госпођица" Народног позоришта Републике Српске побједник је Фестивала "Театар на раскршћу" у Нишу на којем је освојила чак четири награде.

Стручни жири је, након одгледаних шест представа, Награду за најбољу представу у цјелини додијелио представи "Госпођица" уз образложење да ова изведба својом посвећеном колективном игром, са искрено и даровито донесеним ликовима на чист и умјетнички начин подсјећа због чега традиционални театар није пролазна категорија.


Првакиња драме Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић однијела Награду за најбољу женску улогу на Фестивалу уз образложење жирија да она својом вјештом, карактерном и увјерљивом глумом у представи "Госпођица" доноси лик Рајке Радаковић, чија трагична судбина никога не оставља равнодушним.

Стручни жири је одлучио да Специјалну награду за драматизацију романа "Госпођица" Иве Андрића додијели Вањи Ејдус, а Награду за сценски покрет Емиру Фејзићу, саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.

Жири је радио у саставу: редитељ и управник Националног театра "Иван Вазов" у Софији Васил Василев /предсједник/, експерт за електронске медије и менаџмент у култури из БиХ Ненад Новаковић, балерина, кореограф и драматург из Србије Ирена Шаровић, сценограф и костимограф из Србије Милица Бајић Ђуров, те глумац и продуцент из Црне Горе Душан Ковачевић.

Признања ће награђенима бити уручена вечерас на свечаном затварању фестивала "Театар на раскршћу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана