Глумци из тузле извели Државног лопова

Aгенције
Глумци из тузле извели Државног лопова

Зворник - Глумци Удружења драмских умјетника "Талија" из Тузле одиграли су вечерас у Зворнику комедију "Државни лопов", у оквиру "Комедија феста".

Глумци из Тузле су друге вечери фестивала пред зворничком публиком глумили женидбеног варалицу, проневјеритеља државних пара и затворског чувара, али су на хумористичан начин обрадили и друге животне теме.

Глумац Ненад Томић рекао је да Удружење постоји око 17 година. Ову комедију први пут одиграли су 1996. године, док им је у Зворнику 287. извођење.

"Ријеч је о познатој комедији Фадила Хаџића коју је он написао прије 35-40 година за вријеме ондашњег система и била је и тада јако популарна, а један од тих који су играли у представи доајен Тузланског позоришта Томислав Крстић 1996. године режирао ју је за нас", рекао је Томић. Он је додао да је представа "прилагођена овом времену".

Четврти "Комедија фест" отворен је синоћ комедијом "Грађанин племић" Народног позоришта Приштина са сједиштем у Косовској Митровици и Народног позоришта Београд.

Сутра је на програму "Краљица смеха" Сцене "Маска" из Шапца, 25. маја "Дјелидба" Позоришта Приједор и 26. маја "Моје бивше, моји бивши" Позоришта "Јоаким Вујић" из Крагујевца.

Организатор "Комедија феста" је Дом омладине, покровитељ општина Зворник, а подржали су га предузеће "Зворник путеви", те ресторани "Авала" и "Ла Скала".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана