Глумци из Лакташа извели представу "Милион и по" у Прњавору

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Чланови Драмског студија "Даске" из Лакташа Огњен Тодоровић и Бојана Радић извели су у прњаворском Центру за културу представу "Милион и по", насталу према мотивима комедије "Прах" мађарског аутора Ђерђа Шпира.

Представа говори о социјално угроженој породици која на лотоу изненада добија велику своту новца након чега се поставља питање гдје усмјерити добијена средства, чиме се на испиту налазе љубав, брак, суштина заједничког живота и саме личности главних ликова.

"Представа се завршава поруком да су љубав и заједнички живот јачи од материјалне добити", рекао је глумац и редитељ Огњен Тодоровић коме је ова дуо драма била и дипломска представа, а на недавно завршеном фестивалу у Лакташима добили су награде за најбољу главну мушку и женску улогу.

Тодоровић је рекао да се Бојана Радић наметнула као идеалан избор за женску улогу јер дуго сарађују и на прави начин може да изнесе овај лик.

"Награда коју смо добили пред домаћом публиком нам је велики вјетар у леђа јер је то било премијерно извођење представе која тек треба да заживи", рекао је Тодоровић за Срну.

Представа је изведена синоћ у оквиру позоришне ревије "Прњавор и пријатељи" у Центру за културу уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мјера због вируса корона.

Након представе гости из Лакташа су Драмској сцени Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Прњавор уручили освојене награде са позоришног фестивала одржаног у Лакташима – за најбољу представу фестивала "То нисам ја", Бранкици Радоњић за изузетан допринос у педагошком раду са младима, Мили Просан за најбољу споредну женску улогу и Анастазији Шимић за глумачку будућност.

До краја октобра током позоришне ревије биће изведене још три представе.

У четвртак, 15. октобра глумци Драмске сцене СПКД "Просвјета" Прњавор и Драмског студија Дервента извешће представу "Женски разговори".

Седам дана касније услиједиће дјечија представа "Имаш право на дистанцу" у извођењу позориштанца СПКД "Просвјета" Добој, а ову позоришну ревију како је најављено 28. октобра затвориће "Сцена" из Новог Града представом "Алекса у приватизацији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана