Глумци ДИС Театра извели позоришну представу "Магареће године"

Срна
Глумци ДИС Театра извели позоришну представу "Магареће године"

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Бањалучки ДИС Театар представио се вечерас позоришној публици у Козарској Дубици представом "Магареће године", по тексту Бранка Ћопића, коју је режирао Огњен Богдановић.

Глумац Лазар Марјанац, који у представи игра Бранка Ћопића, рекао је новинарима да је ово тринаесто извођење, а да је Позориште младих ДИС театар са представом већ наступило на фестивалима у Суботици, Тузли и Коњицу на којима су освојили награде за најбољу глумицу, сценографију и два мушка глумца.


Глумица Ања Бањац рекла је да је чланица ДИС позоришта младих већ осам година и да наступају у Бањалуци и другим градовима.

Организатор овог догађаја културе било је јавно предузеће Центар за информисање и културу, чији је директор Дијана Кондић рекла је новинарима да је у Дому културе у Козарској Дубици вечерас изведена сјајна представа намијењена свим генерацијама.

"Ово је ванвременска прича, нашег великог Бранка Ћопића, најупечатљивијег писца савремене српске књижевности и мени је драго да је ово још једна прилика да оживимо сјећања на писца нашег дјетињства", истакла је Кондићева.

Она је додала да је било очигледно да су у представи, која атмосфером враћа у најљепеше ђачко доба, уживали и публика и глумци.

"Ово није прво гостовање ДИС театра у Козарској Дубици и у наредном период могу да најавим да ћемо имати сарадњу и гостовања и других позоришта из градова Републике Српске", рекла је Кондићева.

Позориште младих из Бањалуке ДИС театар основано је прије 32 године и окупља талентоване младе људе, љубитеље позоришта, музике и умјетности.

У позоришној представи "Магареће године" играли су Лазар Марјанац, Ања Бањац, Даница Думоњић, Јелена Котараш, Никша Декић, Никола Радивојац, Сара Кокир, Софија Ширко и Василије Зорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана