Фестивал студентског позоришта Кестенбург: Бранислав Нушић - позоришна азбука

А. М.
Фестивал студентског позоришта Кестенбург: Бранислав Нушић - позоришна азбука

Бањалука - Викенд на Међународном фестивалу студентских позоришта "Кестенбург" протекао је у знаку комада из Требиња, Крагујевца, Лакташа, Израела и два домаћа театра, из Бањалуке.

Комад "Чекајући Марчела" у копродукцији требињског театра "Мале ствари" и театра "Федра" из Бугојна изведен је на сцени Дома омладине. На сцени "Петар Кочић" Народног позоришта РС изведен је комад "Еве са онога свијета" позоришта "Слу" из Бањалуке, док је крагујевачка "Ера ожалошћених" Академског позоришта Студентског културног центра из Крагујевца у режији Мирослава Петровића изведена на сцени Дјечијег позоришта РС.

- Нушић је по мом мишљењу - азбука, најосновнија књига сваког позоришног стваралаштва. Ми смо одлучили да узмемо само његова слова и да мој омиљени драмски текст "Ожалошћена породица" обрадимо. Искористили смо његове карактере кроз шетњу кроз ере, епохе и направили наше време - објаснио је Петровић.

Драмски студио "Даске" из Лакташа представио се комадом "Два пута два је пет", док је ансамбл из Израела извео комад "Примадона".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана