Добој: “Театар фест” од 19. до 24. маја

Aгенције
Добој: “Театар фест” од 19. до 24. маја

Добој - У добојском Центру за културу од 19. до 24. маја биће одржан 15. “Театар фест”, који ће отворити београдски глумац Иван Босиљчић.Директор Центра за културу Новак Радојчић рекао је да ће током овог јубиларног фестивала бити одржано шест представа, пренијеле су агенције.

Први дан фестивала на даскама позорнице Центра за културу биће изведена представа “Јасмин на странпутици” у извођењу Славија театра из Београда.

Другог такмичарског дана публици ће се представити Босанско народно позориште из Зенице представом “Разред”, док ће 21. маја наступити Позориште из Приједора са представом “Дјелидба”.

Глумци Звездара театра из Београда наступиће 22. маја са представом “Сокин и Босина”, а петог дана фестивала наступа Народно позориште Републике Српске са представом “Жиранти”.

Посљедњи дан фестивала резервисан је за глумце Градског аматерског позоришта из Добоја, који ће извести представу “Ревизор”.
Жири фестивала, у саставу - Лука Кецман, Јованка Стојчиновић-Николић и Војо Чакаревић, традиционално ће додијелити награде за најбољу представу, најбољу мушку и женску улогу и специјалну награду фестивала.

Поред фестивалског дијела, у оквиру 15. “Театар феста” биће отворена изложба слика Акварелистичке колоније Брод, као и концерт Бранка Пражића, те луткарска представа “Пепељуга” у извођењу Основне школе Тешањка.

У Центру за културу Добој истичу да је овогодишњи “Театар фест” организован упркос великим економским тешкоћама, које су присутне као никада до сада, а уз помоћ и покровитељство града Добоја.
Цијена појединачних улазница за представе је седам КМ, док комплет карата за свих шест дана фестивала кошта 30 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана