Дјечије позориште РС припрема представу „Јунак у трегерима“

М.Ми.
Дјечије позориште РС припрема представу „Јунак у трегерима“

БАЊАЛУКА – Дјечије позориште Републике Српске протеклог викенда почело је рад на новој представи, заједно са колегама из Србије и Хрватске.

Режисер Дубравко Торјанац из Хрватске и сценографкиња из Србије Ирина Сомборац допутовали су у Бањалуку ради да би дефинисали ауторски концепт луткарске представе „Јунак у трегерима“, која ће крајем марта премијерно бити одиграна у у овом театру.

- Представа“Јунак у трегерима“ настаје по истоименој књизи  Јове Чулића, једног од најнаграђиванијих и најчитанијих писаца за дјецу  Републике Српске. Драматизацију потписује Весна Кусец Торјанац, а музику Петар Елдан. До прве читаће пробе, половином фебруара, технички сектор Дјечијег позоришта израдиће сценографију, како би умјетнички ансамбл брже и функционалније реализовао своју прву премијеру у 2022. години – саопштили су из Дјечијег позоришта РС.

Сценографкиња Ирина Сомборац, иначе је ауторка лутака, костима и сценографије за представу „Ивица и Марица“, Драгослава Шиље Тодоровића која је премијерно у Дјечијем позоришту РС одиграна прије скоро пет година, док је режисеру Дубравку Торјанцу ово први ангажман у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана