Дани Зорана Радмиловића 22. пут у Зајечару

Taнјуг
Дани Зорана Радмиловића 22. пут у Зајечару

Зајечар - У Позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" у Зајечару 26. октобра почиње главни програм 22. фестивала "Дани Зорана Радмиловића", који ће званично отворити академик Драгослав Михаиловић.

Претходно, 25. октобра биће одржано пред-фестивалско вече на којем ће гостовати популарни глумац, писац и редитељ Зијах Соколовић са својом познатом представом "Cabares Cabarei ".

Прву представу у главном програму извешће ансамбл домаћина - "Скупљач", по тексту Драгослава Михаиловића у адаптацији и режији Ирфана Менсура, најавио је в.д. директора зајечарског театра Миљан Гогић.

То ће бити премијера "Скупљача", а поред Менсура играју Ана Бретшнајдер, Милан Цаци Михаиловић и Татјана Бељакова.

До 2. новембра у званичној конкуренцији учествоваће још седам представа из Београда, Ужица, Крушевца и Вировитице (Хрватска).

Народно позориште Ужице извешће комад Ива Брешана "Свечана вечера у погребном предузећу" у режији Снежане Удицки.

Казалиште Вировитица гостује са драмом Тенесија Вилијамса "Мачка на врућем лименом крову", коју је режирао Само М. Стрелец.

Крушевачко позориште извешће представу "1915- Трагедија једног народа" Бранислава Нушића у режији Милана Нешковића.

Из Београда долазе Звездара театар - "Боинг боинг" Марка Камелотија у режији Предрага Стојменовића, Атеље 212 - "Свети Георгије убива аждаху" Душка Ковачевића у обновљеној режији Љубомира Драшкића, Београдско драмско позориште - "Елинг" Сајмона Бента у режији Марка Манојловића.

Посљедње вечери гостује Позориште на Теразијама са представом "Чај од јасмина", по тексту Весне Станковић у драматизацији Жељка Јовановића.

Затим ће додјелом награда и завршном бесједом фестивал бити свечано затворен.

Гогић је најавио и богат пратећи програм, представљање књига и позоришних часописа, изложбе, пројекције, концерте.

У Позоришту Тимочке крајине завршена је пројектна документација тако да би од новембра могла да почне реконструкција противпожарне заштите, захваљујући градској управи која је нашла разумевања за једино позориште у овом дијелу Србије и за реализацију пројекта опредијелила 18 милиона динара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана