Цвијановић: Влада ће наставити да подржава промоцију културе

Срна
Цвијановић: Влада ће наставити да подржава промоцију културе

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да ће Влада наставити да подржава пројекте који промовишу културу Српске и доприносе развоју и унапређењу културног живота, те изразила задовољство чињеницом да је Међународни фестивал студентских позоришта "Кестенбург" окупио велики број учесника из различитих земаља.

Током разговора са познатом српском глумицом и предсједником жирија златне селекције Фестивала Слободом Мићаловић и извршним директором Фестивала Александром Пејаковићем, Цвијановићева је захвалила Мићаловићевој на подршци коју је учешћем на овом фестивалу исказала према раду студентских позоришта, али и на њеном ангажману на промоцији културе Републике Српске.

Саговорници су истакли да ентузијазам и посвећеност раду студентских позоришта представља значајан потенцијал за развој културне сцене, али и унапређење сарадње између умјетника Републике Српске и међународних културних институција, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Мићаловићева је рекла да се увијек радо одазива позивима умјетника из Републике Српске, да јој је задовољство што има прилику да као предсједник жирија учествује на овогодишњем фестивалу, те да је посјету Бањалуци искористила да се упозна са културним и туристичким знаменитостима града.

Организатори фестивала "Кестенбург" упознали су Цвијановићеву са програмом фестивала који се у Бањалуци одржава до 3. августа и на којем учествују студентска позоришта из 15 земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана