Црвенкапа оживјела кроз пјесму

Александра Маџар
Црвенкапа оживјела кроз пјесму

Бањалука - Многобројне Црвенкапе, вукови и бакице у сценској шуми извели су оперу за дјецу "Црвенкапа" Петра Јовановића, а одушевљење и аплаузи бањалучке публике одјекивали су концертном двораном Банског двора Културног центра.

Ученици припремних разреда бањалучке Музичке школе "Владо Милошевић" пола године вриједно су радили са професором соло пјевања Каролином Михајловић и професором солфеђа Јеленом Башић да би у сриједу увече показали да својим талентом могу да изнесу озбиљну представу. Комад је звуцима клавира обогатила Соња Чолић-Зелић.

Опера за дјецу изводи се традиционално - седми пут, али сваке године са новим учесницима. Овај пут на сцени је весело пјевало и глумило 125 малишана заљубљених у музику.

- Опет једно одушевљење послије толико година рада на нашој опери. Дјеца су показала да су, као и ми, уживали у раду. Посебно сам поносна што је Бански двор био испуњен до посљедњег мјеста. А у публици смо имали и најмлађег гледаоца који има само четири мјесеца - рекла је Михајловићева.

Да су ученици припремног разреда Музичке школе "Владо Милошевић" на најљепши начин ставили печат на ову школску годину потврдила је и професор Јелена Башић.

- Групи која је извела оперу ово је трећи јавни наступ и веома добро су се снашли. Веома смо поносни на њих. Посебно нас радује што је Бански двор био премали да прими све оне који су дошли да подрже малишане - казала је она.

Подсјетила је да су имали велики број проба, али да су и родитељи много помогли, јер су заједно са дјецом креирали костиме.

- Дали су свој максимум пјевањем, а и глумом - истакла је Башићева и кроз смијех додала да су им из Банског двора поручили да сљедеће године концерт одрже у спортској дворани "Борик" јер имају превише публике.

Посебност комада

- Петар Јовановић је то јако добро осмислио, па је наша "Црвенкапа" необична. Сви учествују као хор и пјевају на сцени. Да би се свако од малишана нашао у представи, њима је дозвољено да сами бирају улоге. Најмлађи су данас најчешће у виртуелном свијету, много пажње и концентрације посвећују интернету. Ово је идеална прилика да схвате колико је дивно бити дио оваквих представа - сматра Каролина Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана