Бањалучко студентско позориште обиљежава јубилеј у Народном позоришту у Београду

Срна
Бањалучко студентско позориште обиљежава јубилеј у Народном позоришту у Београду

БЕОГРАД - Бањалучко студентско позориште обиљежиће 45. година постојања у понедјељак, 13. јуна у Народном позоришту у Београду, свечаним извођењем представе “Ноћ богова”, аутора Мире Гаврана, најављено је данас из Представништва Републике Српске у Србији.

Позоришна представа у режији Марка Манојловића биће изведена у 20.30 часова на сцени Народног позоришта “Раша Плаовић”, а наступиће глумци Војин Ћетковић у улози француског краља Луја Четрнаестог, Дејан Луткић у улози дворске луде и Небојша Илић у улози писца Молијера.

Предсједник Скупштине Бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић и представник управе Народног позоришта у Београду, након представе, уручиће Ћетковићу награду “Златни индекс” Бањалучког студентског позоришта.

Јубилеј Бањалучког студентског позоришта обиљежен је и у Бањалуци 19. фебруара свечаном академијом у Концертној дворани Банског двора.

Како се наводи у саопштењу, Бањалучко студентско позориште је кроз скоро пет деценија постојања постало респектабилно и заузело мјесто не само у овдашњој култури, већ и у свијету.

Свечаности у Београду ће присуствовати и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, које је пружило финансијску и организациону подршку београдском обиљежавању 45. годишњице Бањалучког студентског позоришта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана