Ансамбл Народног позоришта Српске пред београдском публиком

Срна
Ансамбл Народног позоришта Српске пред београдском публиком

БЕОГРАД - Ансамбл Народног позоришта Републике Српске вечерас је на великој сцени Народног позоришта у Београду одиграо представу "Дервиш и смрт".

Глумац Златан Видовић изјавио је да је комплексна улога Ахмеда Нурудина једна од највећих у његовој позоришној каријери, коју сваки глумац жели да има.

"Велика је обавеза бити дио нечега што је проглашено за роман вијека код нас. Мислим да сви треба да будемо поносни на наше Народно позориште које се ухватило у коштац са овим дјелом", рекао је Видовић.

Бањалучки глумци су раније ове седмице захтјевном адаптацијом ремек дјела Меше Селимовића изашли и пред публику Стеријиног позорја у Новом Саду и наишли на изузетно добар пријем.

Редитељ Дејан Пројковски рекао је да су послије новосадског наступа од озбиљних позоришних критичара изашле двије критике које су биле одличне.

"Узећи у обзир и критику публике, мислим да смо направили један позоришни празник", рекао је Пројковски.

Представа "Дервиш и смрт" је уникатан трочасовни позоришни спектакл јединствен по задивљујућој сценографији, сцени прекривеној пијеском, костимима, специфичној атмосфери, животињама на сцени, те освјетљењу и музици.

Представа је први пут у матичном позоришту одиграна 30. октобра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана