Акција у НПРС и ГП "Јазавац": Уз сваку купљену улазницу друга на поклон

M.M.
Акција у НПРС и ГП "Јазавац": Уз сваку купљену улазницу друга на поклон

БАЊАЛУКА - Народно позориште Републике Српске од 11. до 16. фебруара на почетку акције "За оне који воле" припремило је изненађење својим гледаоцима поводом Дана заљубљених, саопштено је из ове установе.

- У времену негативних емоција, реакција, односа, поступака, НПРС истиче став о једноставној, суштинској и ванвременској љепоти ријечи и осјећања "вољети". Волимо некога. Волимо нешто. Волимо позориште. Или учимо вољети га - наводе из НПРС и додају да им се у овој иницијативи придружило и Градско позориште "Јазавац".

Сваки посјетилац који у седмици обухваћеној поменутим датумима купи једну улазницу другу ће добити на поклон. 

- Одлучили смо, на наш - театарски начин, оживотворити акцију "За оне који воле". У својој суштини овај је пројекат планиран као "детектор" различитих догађаја, односно конкретних датума. Како бисмо потврдили моменат који твори позориште - однос глумца и гледаоца. И како бисмо га учврстили, развијали, његовали - додају из ове установе.

Представе које су на репертоару Народног позоришта РС у том периоду су "Усамљени запад" (11.2), "Генетика Глембајевих" (12.2), "Како засмијати Бога" (14.2) "Истина (не) боли" (15.2) и "Опасне везе" (16.2), а у ГП "Јазавац" то су представе "Бањалука" (10.2), "Истина" (11.2) и "Мало благо" (13.2).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана