Звуци џеза за сва временa у интерпретацији Наталије Хавраленко

Александра Маџар
Звуци џеза за сва временa у интерпретацији Наталије Хавраленко

Сарајево - Сјајан вокал џез пјевачице из Бањалуке Наталије Хавраленко, момци из бенда "Сарајево џез герила" те одличне емоције које су поклањали са сцене, учинили су да публика, која је дошла на њен први солистички концерт у сарајевском џез клубу "Monoument", истински ужива у одличном репертоару и истинском таленту.

Звуци џез стандарда који остају за сва времена у њиховом извођењу одушевили су све присутне, а млада умјетница посебно је срећна што је, како каже, имала прилику да пјева пред образованом публиком.

- Наступ је био сјајан. Срећна сам што су ме сви лијепо прихватили и што је била одлична атмосфера. Бенд је био фантастичан, искрено се радујем сљедећој свирци и са нестрпљењем очекујем нову сарадњу - казала је Наталија.

Момци из бенда, са којима је дијелила сцену, Амар Чешљар, Едвин Хадџић, Дино Шукало и Бојан Ахац су својом виртуозношћу запалили публику.

- Сјајно је искуство наступити пред тако едукованом публиком, која ме сјајно прихватила - нагласила је Наталија.

Заљубљенике у ове ноте, својим гласом, одвела је на музичко путовање, гдје су се срели да непревазиђеним Стивијем Вондером и његовим хитовима "Di I do", "Don't you worry bout a thing", "Аs", "Overjeoyed", као и многим другим композицијама од непролазне вриједности.

Талентована музичарка, која у Бечу студира џез пјевање на Музичком конзерваторијуму, најавила је још неколико наступа, али и представљање њеног првог EP-а (Extended Play).

Наталија је бањалучку премијеру најавила за крај октобра, када ће публику увести у све оно на чему је вриједно радила.

Продукцију и аранжмане повјерила је Махиру Сарихоџићу, а материјал ће бити сниман у "LongPlay" студију у Сарајеву.

- На плочи под називом "Sum it Up" ће се наћи једна пјесма на српском и три на енглеском језику. Страшно сам узбуђена и једва чекам да видим реакције публике, прије свега у Бањалуци, у мом родном граду - испричала је Наталија.

Двије композиције писала је Наталија, а друге двије њен пријатељ Петар Пупић, који је дипломирао на престижном музичком колеџу "Беркли".

- Изузетно ми је драго што радим са музичарима из Бањалуке Драганом Марковићем, Владимир Тубићем  и Александром Михићем, као и са музичарима из Сарајева. Добар је осјећај када се окупи сјајна екипа и када заједнички стварамо оно што чему се сви искрено предајемо, музици - нагласила је Наталија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана