“Звуци ћутања” освајају топ-листе

Мирна Пијетловић
“Звуци ћутања” освајају топ-листе

Бањалучки бенд “Неуро” издао је недавно свој албум првенац “Звуци ћутања”, а урађен је и спот за истоимену пјесму. Албум су промовисали на посљедњем издању музичког фестивала “Јелен Демофест”, а колико се публици допао њихов звук, свједочила је пуна тврђава Кастел на њиховом наступу, те високо четврто мјесто на топ-листи MTV-ја.

Чланови бенда Дражан Поздеровић, вокал, Никола Галић, гитара, Борис Голић, гитара, Нинослав Добријевић, бас гитара и Ненад Добријевић, бубањ, поносни су на свој досадашњи успјех, а посебно истичу побједу на прошлогодишњем “Јелен Демофесту”, гдје су нумерама “Боже да л' си жив” и “Игра зла” убиједили жири да су баш они најбољи.

- Излазак из “демо пелена” је остварен захваљујући изврсној хемији међу члановима. Сматрам да смо направили једну веома добру музичку причу са девет нумера на албуму - нагласио је Дражан Поздеровић.

Сарадња са познатим продуцентом Дејаном Вучковићем, MTV-јевом екипом задуженом за видео-спот, фотографом Теом Јагодић, те уз подршку града Бањалуке, резултовала је материјалом врхунског квалитета, уникатне дизајнерске форме и хеви звука, што свакако представља освјежење на сцени.

Члан овогодишњег жирија на фестивалу “Јелен Демофест”, познати рок критичар Петар Јањатовић, сврстао је “Неуро” међу топ имена бањалучке рок сцене, те истакао да група посједује “ту жицу да пошаље поруку како треба”.

- Велики плус “Неура” је што пева на нашем језику, јер порука коју бенд жели да пошаље стиже много боље и брже до публике. Реч је о жанровски заокруженим, зрелим и професионалним музичарима који су, чини ми се, одавно спремни за овакво издање - рекао је Јањатовић.

Албум прати и оригиналан спот за насловну пјесму “Звуци ћутања” који се ових дана врти на MTV-ју.

- Спот смо снимили за насловну пјесму са албума. Сценарио и режију потписује тандем Предраг Перица Рајчић и Владан Јанковић. Снимање је текло на двије локације, једна је шума у околини Љубљане, гдје су снимани кадрови са плесачицом модерног балета Јудит Руиз Онанди из Шпаније, а на другој локацији, у самој Љубљани, сниман је бенд - објашњава Никола Галић.

Према ријечима Нинослава Добријевића, бенд ће и у будућности наставити да ствара, а тренутно су окупирани плановима за промоцију албума ван Бањалуке.

Дизајн омота

Оригиналан дизајн омота албума групе “Неуро” подсјећа на болнички картон. Због луксузног дизајна и веома скупе штампе, албум са омотом може се купити у ограниченим количинама. Албум може и бесплатно да се скине са интернета, а линк за скидање албума налази се у опису видеа за спот “Звуци ћутања” који је постављен на “Јутјубу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана