Звијезде одале пошту Џон Лорду

Агенције
Звијезде одале пошту Џон Лорду

Свјетске музичке и филмске звијезде одале су у уторак пошту Џону Лорду, легендарном клавијатурсти и једном од оснивача групе "Deep Purple", који је у понедељак преминуо у Лондону у 72. години. Лорд је коаутор великог хита "Smoke on the Water ".

Би-Би-Си преноси дио порука са друштвених мрежа, у којима музичари жале због смрти Џона Лорда и сјећају се његове богате каријере, називајући га "легендом", "највећим", "јединственим".

"Фантастичан пијаниста и композитор", објавио је британски бенд "Кинкс" на Твитеру, а Ди Снајдер из групе Твистид Систерс написао је "Феноменалан музичар и прави џентлмен".

"Тужан дан за рокенрол. Џон Лорд је преминуо, један од највећих, најчвршћих звукова у хеви-металу. Један једини", ријечи су Слеша, једног од највећих гитариста данашњице, бившег члана Ганз енд роузис.

Џон Лорд био је један од оснивача британске групе "Deep Purple" 1968. године и био је коаутор неких од највећих хитова, попут "Smoke on the Water ".

Учио је да свира клавир као дијете, а потом се "заразио" музиком једног од рокенрол пионира Џерија Ли Луиса и џез органисте Џимија Смита.

Поред рок-музике, компоновао је и свирао са Краљевском филхармонијом у Ројал Алберт Холу 1969. године.

Прошле године је објавио да болује од рака, саопштивши обожаваоцима да ће наставити да пише музику као дио терапије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана