Звијезда која зна шта жели

Сања Јокић
Звијезда која зна шта жели

Иако јој је прије неколико дана "измакла" номинација за "Оскара", америчка хип хоп и р'н'б пјевачица, текстописац и продуцент Мери Џеј Блајџ нема разлога да буде незадовољна.

Њена пјесма "The Living Proof" ушла је на попис од 39 пјесама које су биле у ширем избору за номинацију за "Оскара" у категорији најбоља оригинална пјесма написана за филм. Нумера из филма "Помоћ" постала је прави хит, баш као и сингл "25-8" који је објављен на њеном посљедњем албуму.

У мају ове године Мери би требало да изда нови албум који ће бити назван "My Life: Act 3 in May 2012."

- Знам ко сам и шта могу, са сваким албумом то осјећање наставља да расте у мени - каже америчка музичка легенда на посљедњем студијском издању "Mi Life II … The Journey Continues (Act 1)" који је добио све позитивне оцјене музичких критичара, али и милиона њених фанова широм свијета.

Овог става се славна реперка држала још на мултиплатинастом дебитантском албуму "Whats a the 411?" који је објавила почетком деведесетих година прошлог вијека.

Са осам мултиплатинастих албума, девет "Греми" награда уз чак 29 номинација и четири Aмеричке музичке награде, харизматична r'n'b звијезда тврди да је тек почела.

- Са сваким албумом, почев од "Share My World" и "No More Drama" до "The Breakthrough" и "Strong With each Tear" забиљежена је еволуција мене и фанова - наглашава Мери.

На десетом студијском албуму Мери је сарађивала са провјереним мајсторима звука.

Рођена у њујоршком Бронксу, Мери се у раној младости дружила са бројним соул музичарима, а са свега 18 година потписала је свој први музички уговор.

Музичке диве попут Aрете Френклин, Чаке Кан и Гледис Најт утицале су на формирање њеног музичког укуса, али и на то да њена музика упркос урбаности има и тај познати провјерени "стари звук".

Краљица хип-хопа данас више него икад жели везу са обожаваоцима, а то потврђује ријечима да су јој они помогли да буде ту гдје јесте као и да су је управо они учинили јаком и сигурном у себе и свој звук.

"Санденс" фестивал

Мери Џеј Блајџ, која се повремено бави и глумом, појавила се недавно на фестивалу "Санденс" на премијери документарног филма о сексуалним нападима у америчкој војсци "Невидљиви рат", како би подржала овај филм.

Продуцент филма Ејми Сиринг рекла је да ће вишеструка добитница "Гремија" написати и пјесму за филм послије "Санденса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана