Завршница снимања филма Плави оркестар

Глас Српске
Завршница снимања филма Плави оркестар

Музички документарно-играни филм "Плави оркестар" у завршној је фази снимања. Сљедеће недјеље снимање је заказано у Загребу и Љубљани, након чега се екипа поново враћа на снимање у Сарајево, потврдио је редитељ филма Пјер Жалица.

Најавио је да након споменутих снимања слиједи играни дио. Када се заврши са свим теренским снимањима, екипа ће се посветити организацији концерта групе "Плави оркестар" у Првој гимназији, поводом 25. година матуре, с којег ће бити снимљени и завршни кадрови за филм.
Наглашавајући доста необичан и отворен формат филма, Жалица оцјењује да и рад на њему има своје специфичности.
- Оне су и за мене новина, јер до сада нисам радио ништа слично. Тако да сви заједно кроз процес пробамо и откривамо најбоље начине како да урадимо оно што смо наумили. Према осјећању које, мислим, дијели цијела екипа, чини се да смо на добром путу. Тако и поред чињенице да снимамо већ годину дана и даље у раду уживамо и забављамо се са једнаким интензитетом као на почетку рада - казао је Жалица.
Више од 100 сати снимљеног материјала је прегледан, сортиран и у грубој варијанти монтажно сложен. Филм "Плави оркестар" биће свједок једног времена те пријератне генерације која је обиљежила овдашњи простор, прича о снази и неуништивости талента, пријатељству и музици. Снимања су рађена у Љубљани, Београду и Сарајеву, неколико европских држава и Канади.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана