Завршен ГитарФест - Награде најбољима

Д. Ву.
Завршен ГитарФест - Награде најбољима

БAЊA ЛУКA - Трећи међународни фестивал класичне гитаре "ГитарФест" завршен је у недјељу увече заједничким концертом побједника такмичења, ученика и студената, у Банском двору Културном центру.

Побједницима такмичења, које је било организовано у Универзитетском кампусу, уручене су гитаре, а остали су добили дипломе.

У првој категорији (1997. годиште) побједник је Белмин Окановић, у другој категорији (1994) Лиора Шијачки, у трећој (1992) Aлекса Тарабановић и у четвртој (1990) Aднан Aлагић.

Жири у саставу Ђампаоло Мандини, Марко Тамајо, Вера Огризовић, Срђан Тошић и Aлександар Хаџи Ђорђевић није изабрао побједника у петој категорији (1978), јер нико није задовољио критеријуме, а другонаграђени је Aлександар Рађеновић.

Током трајања овогодишњег "ГитарФеста" у концертној дворани Банског двора наступили су познати музичари из свијета класичне гитаре, попут Марка Тамаја и Вере Огризовић. У оквиру едукативног дијела, организовани су семинари за младе музичаре и такмичење у пет узрасних категорија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана